DVD's

Vijf dvd's uit The Hitchcock Collection

Vijf delen uit de Hitchcock Collection:

- The Man Who Knew To Much (1934)

- The Thirty Nine Steps ( 1959)

- The Lady Vanishes (1938)

- The Trouble with Harry

- Rope

 

Alle dvd's zijn in goede staat. 

Prijs voor de hele set € 17,50. Per stuk € 3,00

€ 15,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Jane Eyre, Charlotte Brontë

Jane Eyre van Charlotte Brontë. Met Timothy Dalton en Zelah Clarke.

 

"De BBC maakte van Charlotte Brontë's indringende 19e-eeuwse roman een sfeervolle historische TV-verfilming. De arme wees Jane Eyre heeft een eenzame en ongelukkige jeugd. Als volwassene wordt ze gouvernante van de pupil van Mr. Rochester, een knappe en afstandelijke landhuiseigenaar. Jane is gelukkig met haar nieuwe leven en ondanks de verschillen in hun afkomst voelen zij en Mr. Rochester zich onweerstaanbaar tot elkaar aangetrokken. Naarmate hun liefde groeit, nemen de vreemde gebeurtenissen toe. Gelach in de nacht, een geheimzinnige brand... Dan verbreekt Mr. Rochester zijn verloving met een rijke erfgename en vraagt hij Jane ten huwelijk. Maar op hun trouwdag komt Jane achter Mr. Rochesters verschrikkelijke geheim en slaat ze op de vlucht. John Rivers en zijn zusters nemen haar liefdevol op. John wil zelfs met Jane trouwen. Hoewel ze veel om hem geeft, kan ze Mr. Rochester nog steeds niet vergeten. Ze gaat op zoek naar haar enige liefde, maar de tijd heeft hem niet gespaard...."

 

2 dvd-pack, Nederlands ondertiteld.

Speelduur 150 minuten.

Kijkwijzer: 12 jaar.

€ 1,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Adam's Rib

Adam's Rib met Spencer Tracy en Katharine Hepburn.

Nederlands ondertiteld.

Speelduur 98 minuten.

 

"Assistant District Attorny Adam Bonner loves his wife Amanda, but doesn't care much for his opposing counsel in a sensational attempted murder trial - an apponent who happens to be Amanda.

Spencer Tracy and Katharine Hepburgn were never more evenly matched than when they brought their sharpened wits an prickly affection to this George Cukor-directed comedy written by Ruth Gordon and Garson Kanin. Judy Holliday co-stars as the woman whose shooting of het philandering spouse becomes a feminist cause for Amanda."

€ 1,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

The Other Boleyn Girl

The Other Boleyn Girl, She bore his child and then he made her sister Queen.

 

"The Other Boley Girl speelt zich af tijdens een van de meest beruchte periodes in de geschiedenis van het Britse vorstenhuis. In dit prachtige verhaal over seks, hartstocht en intriges aan het hof draait alles om de relatie tussen twee rivalen, de gezusters Boleyn. en niet te vergeten: over vooraanstaande families die proberen hun status te verhogen en daarvoor hun dochters als pionnen inzetten. Mary Boleyn, een van de hofdames van Katherine van Aragon, is gelukkig getrouwd met William Carey, een hoveling van Hendrik VIII. Maar dan dwingt haar familie haar om de maîtresse van de koning te worden. Mary vindt het vreselijk maar ze heeft geen keuze; ze doet wat haar familie van haar vraagt. In een mum van tijd wordt ze verliefd op de jonge vorst en schenkt ze hem zelfs een zoon. Helaas gebeurt het onvermijdelijke: de koning is op Mary uitgekeken en gaat weer op vrouwenjacht. De hulpeloze Mary blijft haar konkelende familie trouw. Ze doet een stapje opzij om ruimte te maken voor haar zus Anne, zodat die zich kan opwerken tot koningin."

  

Nederlands ondertiteld.

Speelduur 90 minuten.

Kijkwijzer: 12 jaar.

€ 1,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Elizabeth

Elizabeth.

Met Cate Blanchett.

 

"In 1954 wordt Engeland totaal verscheurd door religieuze conflicten. Na de dood van haar katholieke halfzuster "Bloody" Mary, wordt de jonge protestante Elizabeth tot koningin gekroond. Het land herademt, maar omdat ze veel tegenstanders heeft moet Elizabeth erg op haar hoede zijn om alle samenzweringen en moordaanslagen van het hof, de kerk en haar naasten te doorzien. Vijandelijke legers maken zich op voor de aanval, terwijl koninklijke aanbidders haar overstelpen met huwelijksaanzoeken die politieke stabiliteit moeten brengen. Elizabeths hart ligt echter elders. Samen met haar vertrouwensman, Francis Walsingham gaat ze een moedige en bikkelharde strijd aan waarbij ze haar gevoelens en genoegens opzij schuift in het belang van het Koninkrijk."

  

Nederlands ondertiteld.

Kijkwijzer: 16 jaar.

€ 1,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

The Onedin Line

The Onedin Line. 

4 Dvd's

 

"Hoewel James een schip heeft verloren bij de Kaap, is hij optimistisch gestemd. Nu de Amerikaanse burgeroorlog voorbij is, ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor de scheepvaart. Dit betekent dat James de kans krijgt genoeg winst te maken om het bedrijf in handen te krijgen en de Onedin Line uit te breiden met een nieuw stoomschip. Daniel Fogarty staat hem hierbij echter in de weg..." 

  

Nederlands ondertiteld.

Kijkwijzer: alle leeftijden

Speelduur: 584 minuten

€ 3,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Oorlogswinter

Oorlogswinter, naar een boek van Jan Terlouw.

3-disc special edition. 

 

"Oorlogswinter is het verhaal van Michiel die in de laatste ijskoude winter van de oorlog volwassen wordt. Zijn oom Ben, die in het verzet zit, is zijn grootste voorbeeld en Michiel kan niet wachten tot hij ook wat kan betekenen in de strijd tegen de bezetter. Tot zijn grote ergernis neemt echter niemand hem serieus, totdat zij oudere buurjongen Dirk hem een opdracht geeft. Voordat hij het weet zit Michiel tot over zijn oren in de problemen, terwijl hij niemand in vertrouwen kan nemen."

  

Nederlands ondertiteld.

Kijkwijzer: 12 jaar

Speelduur: 103 minuten

€ 4,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Kruistocht in spijkerbroek

Kruistocht in spijkerbroek, naar een boek van Thea Beckman.

3-disc special edition. 

 

"De vijftienjarige Dolf gebruikt een prototype van een tijdmachine en belandt tegen zijn wil in de middeleeuwen. Hij wordt neergeslagen door overvallers, maar wordt gered door de mooie en stoere Jenne. Zij maakt deel uit van een Kinderkruistocht: achtduizend kinderen op weg naar Jeruzalem om de stad te bevrijden van de Arabieren. Dolf helpt de kinderen de verschrikkelijke bergen te trotseren, infectieziekten te overwinnen en rovende ridders te bevechten.

Langzaamaan begint Dolf zich te realiseren dat het echte gevaar niet schuilt achter de volgende bergtop, maar dat het gevaar in de kruistocht zelf zit. Dolf verdenkt de charismatische leider van de kruistocht, vader Anselmus, ervan hem in te zetten als een pion in zijn verschrikkelijke plannen...."

  

Nederlands ondertiteld.

Kijkwijzer: 9 jaar

Speelduur: 125 minuten

€ 5,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Troy

 

"Brad Pitt trekt zijn zwaard en belichaamt in deze spectaculaire bewerking van de Ilias perfect de Griekse krijger Achilles, een indrukwekkend gespierde en dreigende verschijning. Orlando Bloom en Diane Kruger vertolken de legendarische geliefden die de wereld in een verderfelijke oorlog storten, Eric Bana speelt de prins die het aandurft om Achilles uit te dragen en Peter O'Toole regeert Troje als Koning Priamos. Regisseur Wolfgang Petersen gebruikt de laatste filmtechnieken om een lang vervlogen wereld te creëren van machtige oorlogsshepen, strijdende legers, een gigantische vestingstad en het torenhoge Trojaanse paard. Als liefde het vechten waard is, dan heeft ze nooit een grootsere strijd gekend dan deze. Noch een grootser actie-epos."

  

Nederlands ondertiteld.

Kijkwijzer: 16 jaar

Speelduur: 156 minuten

€ 1,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Daglicht

Daglicht 

"De ambitieuze advocate Iris (Angela Schijf) moet schipperen tussen haar rol als alleenstaande moeder en de van strafpleiter in soms schemerige zaken. Als ze in het huis van haar moeder Ageeth (Monique van de Ven) logeert, stuit ze op een duister familiegeheim. Ze blijkt een broer te hebben waarvan het bestaan altijd zorgvuldig is verzwegen. De autistische Ray (Fedja van Huêt) zit in een TBS-kliniek, veroordeeld voor de gruwelijke moord op zijn buurvrouw en haar dochtertje. Iris trekt zich het lot van haar broer aan, ook omdat ze veel overeenkomsten ziet tussen hem en haar zoontje (Aron (Daniel Verbaan). Ze probeert haar broer vrij te pleiten, maar in haar zoektocht naar de waarheid ontdekt ze nog veel gruwelijkere geheimen..."

  

Nederlands gesproken.

Kijkwijzer: 12 jaar

Speelduur: 110 minuten

Nieuw in verpakking (seal)

€ 1,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

The pianist

The pianist, A Roman Polanski film

"Op 23 september 1939 speelt de jonge pianist Wladyslaw Szpilman (Adrien Brody), terwijl de Duitsers Warschau platbombarderen, voor de radio 'Nocturne in d-mineur' van Chopin. Een half uur na afloop van dit optreden wordt ook de zaal van de Poolse omroep geraakt en is de zender definitief uit de lucht. De consequenties van de erop volgende Duitse bezetting zijn voor de inwoners van Warschau afschuwelijk: het ghetto, de joodse opstand, de deportaties. Terwijl zijn volledige familie en vele vrienden worden uitgemoord, overleeft Szpilman in de ruïnes van zijn geliefde stad. Opmerkelijk is dat hij daarbij niet alleen hulpt krijgt van Poolse verzetsstrijders, maar ook van de Duitse officier Wim Hosenfeld (Thomas Kretschmann), die hem op 23 september het stuk van Chopin had horen spelen. Roman Polanski confronteert ons in dit waargebeurde oorlogsdrama met het leed, de uitzichtloosheid, de hoop en de keuzes van Wladyslaw Szpilman wiens boek en leven als basis fungeerde voor deze film."

  

Nederlands ondertiteld.

Kijkwijzer: 12 jaar

Speelduur: 148 minuten

€ 1,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Nova Zembla

"Nova Zembla vertelt het legendarische, waargebeurde verhaal van de avontuurlijke ontdekkingsmissie van Willem Barentsz (Derek de Lint), dat destijds is opgetekend door het jonge bemanningslid Gerrit de Veer (Robert de Hoog). n het 16e eeuwse Amsterdam is Gerrit de assistent van de bekende dominee Petrus Plancius (Jan Decleir) en bovendien verliefd op diens mooie dochter Catherina (Doutzen Kroes). Om Plancius te bewijzen dat hij mans genoeg is voor zijn dochter, gaat de onervaren Gerrit mee op de levensgevaarlijke ontdekkingsreis van Willem Barentsz en kapitein Jacob van Heemskerck (Victor Reinier). Door een Spaanse zeeblokkade is het voor Holland van levensbelang om een nieuwe handelsroute naar Azië te vinden. Barentsz is vastbesloten om dat te doen via de Noordpool...

De omstandigheden aan boord zijn loodzwaar voor Gerrit. En dan gaat het helemaal mis. Het schip vries vast in het poolijs en de mannen moeten overwinteren op de bitterkoude ijsvlakte van Nova Zembla. De omstandigheden zijn erbarmelijk en levensgevaarlijk. Door aanvallend e ijsberen, gebrek aan vers voedsel, oplopende spanningen en dodelijke temperaturen zijn hun kansen om levend thuis te komen zeer klein. Zal Gerrit zijn grote liefde Catherina ook weer zien?"

  

Nederlands gesproken.

Kijkwijzer: 12 jaar

Speelduur: 104 minuten

Nieuw in verpakking (seal)

€ 1,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Frozen Kingdom, life at minus 40 degrees

"Op de koudste plekken van onze aarde vind je de meest fascinerende wildernissen. Van de Noordpool via Alaska naar Patagonië en vervolgens naar de Zuidpool; je kijkt je ogen uit. De landschappen die je ziet op deze dvd's zijn stuk voor stuk uniek. De documentairemakers hebben ijsbergen beklommen, zijn afgedaald in enorme gletsjers en waar mogelijk hebben ze in een kajak door wild water geraasd. Onderweg hebben ze prachtige dieren in hun natuurlijke omgeving gefilmd: ijsberen, orka's, walrussen, poolvossen en nog veel meer. Alles dat leeft tussen ijs en sneeuw passeert de revue tot in detail. Nog nooit eerder is het immens bevroren koninkrijk zo uitvoerig in beeld gebracht."

 

3 DVD-set 

Nederlands ondertiteld.

Kijkwijzer: alle leeftijden

Speelduur: 160 minuten

Nieuw in verpakking (seal)

€ 2,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

A Christmas Carol

"Een tijdloze klassieker van Charles Dickens. Het verhaal begint op Kerstavond 1843. Ebanezer Scrooge (Patrick Stewart) heeft net zijn boezem-vriend en zakenpartner Jacob Marley begraven en gaat in een sombere, melancholieke stemming terug naar zijn werk. Zeven jaar later zit Scrooge op Kerstavond alleen in zijn kantoor. Hij is een slecht en kwaadaardig man geworden. Plotseling hoort hij het ratelen van kettingen en hij ziet voor hem de geest van Jaco Marley. Marley waarschuw Scrooge dat hij zijn slechte houding jegens andere mensen zal moeten veranderen, anders zal het slecht met hem aflopen. Tevens vertelt Marley hem dat er drie geesten zullen verschijnen die hij zal moeten gehoorzamen  om zo zijn eigen leven te redden..."

 

Nederlands ondertiteld.

Kijkwijzer: alle leeftijden

Speelduur: 90 minuten

€ 1,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Australia

"Lady Ashley, een Engelse aristocrate (Nicole Kidman), verlaat haar luxe leventje en trekt het Australische binnenland in. Ze ontmoet een ruige veedrijver (Hugh Jackman) die haar helpt haar ranch te beschermen. Samen vertrekken ze op een overweldigende reis door de mooiste en de meest afgelegen gebieden ter wereld. Als ze elkaar kwijtraken in Darwin, dat wordt gebombardeerd door de Japanse strijdkrachten, doen ze er alles aan om te overleven en laar terug te vinden. Regisseur Baz Luhrmann combineert passie, liefde en avontuur met overweldigende beelden van het Australische landschap in deze prachtige en spectaculaire film."

 

Nederlands ondertiteld.

Kijkwijzer: 12 jaar

Speelduur: 158 minuten

€ 1,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Bridges of Madison County

"Fotograaf Robert Kincaid reist voor National Geographic de wereld rond. Francesca Johnson is een brave huisvrouw, ergens in Iowa. Hun leven kabbelt rustig voort. Verwachtingen hebben ze al lang niet meer. Maar vier dagen na hun eerste ontmoeting zouden ze alles doen om hun nieuwe liefde niet te moeten verliezen. Academy Award-winnaars Maryl Streep (die voor deze rol haar 10de Oscarnominatie kreeg) en Clint Eastwood (die tevens producer en regisseur was) stellen hun superstatus en acteertalent op overtuigende wijze ten dienste van de geliefde personages uit Robert James Waller's lyrische bestseller over liefhebben, keuzes maken en gevolgen dragen. 'Streep en Eastwood zitten visueel en geestelijk zo perfect, dat het wel lijkt alsof ze net uit het boek zijn gestapt', beweert Entertainment Weekly. De kleine details en de grote emoties van die ene volmaakte liefde zijn perfect weergegeven. Een liefde die sommigen van ons vroeger of later meemaken. Voor Robert en Francesca was het later. En het was heerlijk."

 

Nederlands ondertiteld.

Kijkwijzer: alle leeftijden

Speelduur: 129 minuten

€ 1,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen